Info točka Evropske unije

Informacijska točka Evropske unije – predstavitev projekta EPAS

Institucije v EU Vpliv EU na naše življenje Novice Simboli EU Zgodovina EU

 

V letošnjem letu se naša šola vključuje v projekt Šola ambasadorka Evropskega parlamenta. Projekt je namenjen ozaveščanju in izobraževanju dijakov in učiteljev o Evropski uniji ter usposabljanju za aktivno državljanstvo. V Sloveniji se projekt izvaja prvič, in sicer pod okriljem Evropskega parlamenta ob podpori Socialne akademije in Fakultete za družbene vede.


Šoli bo, ob izpolnjenih pogojih, Evropski parlament podelil naziv »Šola ambasadorka Evropskega parlamenta«.

Kakšne so obveznosti šole za pridobitev naziva?

  • Šola izbere enega ali več učiteljev ali strokovnih sodelavcev, ki se udeležijo dveh usposabljanj v Ljubljani, pridobijo naziv ambasador in na šoli izvedejo programske aktivnosti.
  • Učitelj ambasador zbere skupino dijakov, s katero na šoli izvaja aktivnosti, najbolj aktivni dijaki pa prejmejo naziv »dijak ambasador«.
  • Sodelujoči učitelji ambasadorji in dijaki (mladi ambasadorji) predelajo gradivo, ki ga sestavlja 6 učnih modulov: Kratka zgodovina EU, Vpliv EU na naše vsakdanje življenje, Odločanje v EU, Evropa brez meja, Vrednote EU, Vaš glas v EU.
  • Šola mora v svojih prostorih ali na spletu vzpostaviti informacijsko točko o Evropskem parlamentu in Evropski uniji.
  • Okoli dneva Evrope, 9. maja, moramo pripraviti poseben dogodek povezan z EU.

Vsi sodelujoči  bodo dobili priznanje o sodelovanju v programu. Najbolj prizadevni dijaki  bodo pridobili naziv »dijak ambasador«, trije dijaki ambasadorji iz šole, ki se bodo najbolj izkazali pa bodo odpotovali na simulacijo delovanja Evropskega parlamenta v Strasbourg jeseni 2017. Sodelujoči učitelji se bodo vključili v evropsko platformo za učitelje.

Mentorici:

Barbara Završnik in Nataša Lampret


Povezave na pomembne spletne strani EU

Slogan Evropske unije: “Združena v raznolikosti”.

Dostopnost